Kind & Gezin

Vandaag moesten we op controle naar Kind & Gezin. Vorige keer hadden we een afspraak gemaakt, want 't was deze keer in Zandhoven te doen, op het regiohuis. Er stond dan ook een heuse gehoortest op het programma.

Ze checken dan via een eenvoudige machine of je kindje langs alletwee de kanten evengoed en voldoende hoort om niet meteen problemen te krijgen met te leren spreken. Het detecteert eigenlijk gewoon of een kindje aangeboren gehoorafwijkingen heeft.

Ons Fien moest dus aan dat machien. Groot is het niet: een koffertje met een computerachtig ding in, een koptelefoon en een nest electroden.

Downloading - 35% complete

Het ziet er nogal raar uit, maar dat is het niet. Ons Fien heeft de hele tijd doorgeslapen, dus erg was het niet. Dat was zelfs goed, want het apparaat werkt beter met een slapende baby dan met een wakkere baby (minder externe indrukken te verwerken in de hersenen).

Oorschelpjes

Resultaat: alles okee. Zowel links als rechts registreerde de machine PASS, en dat op een snelle tijd (zo zei de Mevrau Von Kind Und Gezin ons toch). Goed dus.

We hebben ons Fien ineens nog maar eens gewogen ook, en ons pruts weegt ondertussen al een deftige 3,340kg! Ze groeit dus goed (dat mag ook wel met de hoeveelheid melk die ze elke dag verobert).

18 april moeten we terug, maar dan naar Ranst, voor een bezoekje bij de Kinderartz Von Kind Und Gezin!
Om te reageren moet je ingelogd zijn...